اتانول-Ethanol :: IR BIOLOGY

IR BIOLOGY

خانه زیست شناسی آی آر(جمهوری اسلامی)

اتانول-Ethanol

  • ۱۲۵

اتانول

 

اتانول یا الکل اتیلیک یا اتیل الکل یا الکل میوه با فرمول C₂H₅OH ترکیب شیمیائی با بوی خاص و آتشگیری است که در نوشیدنی‌های الکلی وجود دارد. اتانول خاصیت ضعیف اسیدی و بازی از خود نشان می‌دهد که خاصیت بازی آن به دلیل جفت الکترون تنهای اکسیژن بوده و خاصیت اسیدی آن، بخاطر پیوند هیدروژن با عنصر الکترونگاتیو اکسیژن است. اتانول با فلزات فعال (Na و K و Mg و …) وارد واکنش شده، اتوکسید ایجاد می‌کند.


خصوصیات اتانول

  • اتانول، مایعی قابل احتراق و بی‌رنگ بوده و بوی نسبتاً تندی دارد.
  • گرانروی اتانول مانند آب است.
  • اتانول بدلیل تشکیل پیوند هیدروژنی با هر نسبتی در آب حل می شود.
  • اتانول در مقایسه با ترکیبات آلی که وزن مولکولی یکسانی با آن دارند، نقطه جوش بالاتری دارد.

موارد مصرف اتانول

اتانول به دلیل نقطه انجماد پائین در صنعت ضدیخ‌سازی استفاده می‌شود. حلال بسیار خوبی است و در صنعت عطرسازی، رنگسازی و … استفاده می‌شود. محلول ۸۵٪ – ۷۰ آن بعنوان محلول ضدعفونی کننده کاربرد دارد. اتانول همچنین در صنایع مشروبات الکلی به میزان گسترده‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرد. سوخت اتانول، سوخت نسبتاً خوبی برای موتورهاست و در صنعت، بصورت‌های مختلفی استفاده می‌شود. اتانول مورد مصرف در صنعت را معمولاً از واکنش کاتالیزوری آب با اتیلن تولید می‌کنند.


خصوصیات محصول

فرمول شیمیایی C₂H₅OH
چگالی 0.790 - 0.793 g/cm3 (20 °C)
نقطه ذوب -114.5 °C
پی اچ 7.0 (10 g/l, H₂O, 20 °C)
گرید for use as excipient EMPROVE® exp Ph Eur,BP,JP,USP
شرایط نگهداری Store at +5°C to +30°C.
علائم هشداردهنده اشتعال پذیر خطرناک














نظرات: (۰) اولین نظر را شما ثبت کنید
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی

نرم افزار اختصاصی خانه زیست شناسی منتشر شد

دانلود نرم افزار

نسخه آزمایشی برنامه منتشر شد، با توجه به بازخورد و توجه کاربران عزیز نسخه اصلی منتشر خواهد شد.

متن کامل